Bejelentkezés látásellenőrzésre

torzsvasarloi program

Erényi törzsvásárlói program

Erényi törzsvásárlói program

Erre figyejen LÁTÁS ELLENŐRZÉS előtt

szemvizsgálat

 1. Ha kontaktlencsét hord, kérjük, hogy a szemvizsgálatot megelőző 2-3 napig mellőzze használatát.
 2. Kérjük hozza magával korábbi vizsgálatainak adatait, vagy ha ilyen nem áll rendelkezésre, akkor a legutóbb viselt szemüvegét.
 3. Ha munkáltatója vagy valamelyik partner egészségbiztosító felé szeretne elszámolást bemutatni, akkor kérjük, hogy a vizsgálat előtt jelezze, hogy igazolásra van szüksége. Köszönjük és várjuk szeretettel!

 

Bejelentkezés...

 

Mit jelent Önnek az Erényi Garancia?

Sokadik éve mondhatjuk el, hogy forgalmunk mindössze 0,5% át sem éri el az esetleges "megszokási garanciás" intézkedések száma. Mivel mind szemorvosaink, mind kollégáink, mind világmárkás beszállítóink munkáiért 100% garanciát vállalunk, bízunk benne, hogy az elkövetkező években sem nő ez a szám.

A nagyon ritkán előforduló eseteknél elsődleges feladatunk a viselési probléma megállapítása, legyen az keret beállítás, más típusú lencse ajánlása, bármi amin tetten érhető, hogy ez a probléma okozza a
kényelmetlenséget. Minden esetben díjtalanul végezzük el mind a hibamegállapítást, mind annak kijavítását.

Ha az esetleges hiba feltárása után, az általunk kijavított tényezők sem hoznák meg a kívánt eredményt, akkor a szemüveg teljes ára levásárolható optikánkban.

 

Crizal reklámfilm

igy keszul

Ajándékozza szeretteinek az éleslátás örömét!

Erényi Optika Szeged - Utalvány

Gondoljon csak arra, hogy gyermeke fogait is rendszeresen megnézeti, miért ne figyelne legalább ugyanannyira szeme világára is? A látás romlását, illetve egyes betegségeket kivédhetünk a vizsgálatokkal. És minthogy a szem korunk szerint változik, összefoglaljuk, melyik életszakaszban mire ügyeljünk.

0 és 4 év között

4 éves korig folyamatosan nő, tehát változik a szem, így a látás is. Érdemes nagyon odafigyelni a kicsik látására! Amikor a csecsemő megszületik, minden sejtje megvan a látásra, ám 4 éves korig a sejtek közötti kapcsolat nem végleges: változhat. A látás így fokozatosan alakul ki a gyerekeknél.

Ez alatt az idő alatt a szülőknek fokozottan figyelniük kell, ugyanis ilyenkor alakulhat ki a kancsalság és a tompalátás. Ha az egyik szem ellustul, nem dolgozik ugyanúgy, mint a másik, ennek egyenes következménye a kancsalság és a rövidlátás. Az agy hozzászokik ahhoz, hogy az egyik szem pontosabb információkat küld, mint a másik, és így az erősebb szemre fog koncentrálni, míg a másikkal kevésbé – vagy egyáltalán nem – törődik.

Előfordulhat így az is, hogy az egyik szem teljesen elveszti a látást. Ha 2 éves kor előtt sikerül kezelni, akkor a gyermek szeme teljesen megjavulhat. 2 és 6 éves kor között viszont már csak 50%-ban korrigálható a látás. Ellenőriztesse tehát rendszeresen gyermeke látását! (Kötelező vizsgálatok: 8. nap, 9. hónap, 2. év)

Figyelmeztető jelek:

 • a családban van kancsalság
 • a gyerek ügyetlen, mindennek nekimegy, megüti magát
 • gyakran hunyorog, pislog, ráncolja a homlokát

4 és 14 év között

Rövidlátás, távollátás, szemtengelyferdülés: az első látási zavarok az iskolapadban várják a gyerekeket. Ha az iskolás gyerek nehezen követi társait, lemarad a tanulásban, fejfájásról panaszkodik, akkor szinte biztosak lehetünk abban, hogy a szemével van gond. Nincs könnyű dolguk az iskolásoknak: ugyanolyan tökéletesen kell a tábláról olvasniuk, mint füzetükből: ez a szemnek egyik napról a másikra nem könnyű feladat.

A rendszeres, gyakori szemvizsgálattal viszonylag korán fel lehet ismerni, ha gond van a látással. A rövidlátás (nehézségek a távolbalátással), a távollátás (nehézségek a közeli látással) és a szemtengelyferdülés (deformálódott látás) esetén a szülőknek – a diagnózis felállítása után is – résen kell lenniük. A gyerekek nem szeretnek szemüveget hordani. El kell magyarázni nekik, hogy nem szégyen a szemüveg, és lehetőleg hagyni kell őket olyan keretet választani, amilyen tetszik nekik. Érdemes magas ellenálló képességű lencsét választani, hiszen nem tudnak még igazán vigyázni.

Figyelmeztető jelek:

 • gyakran fáj a feje
 • nagyon közel hajol rajzoláskor, íráskor, olvasáskor
 • eltéveszti a sorokat olvasáskor, vagy többször kell elolvasnia egy-egy szót a megértéshez

14 és 20 év között

Serdülőkorban legjobb a látásunk, de persze ilyenkor sem árt figyelni. A közlekedésben, vezetésben hatalmas szerepet játszik a látás: felmérni, felelősen mérlegelni elengedhetetlen.

Kamaszkorban is leselkednek veszélyek: a rövidlátás például ebben a szakaszban fokozott mértékben kialakulhat. A kamasz elkezd részt venni a forgalomban: egyedül közlekedik gyalogosan, biciklivel, majd megtanul autót vezetni. Fel kell mérnie különféle távolságokat, el kell olvasnia a táblákat, ráadásul a térlátás is kiemelt szerepet kap. A távoli út, a közeli tábla, a jobb oldalon a járdáról lelépni készülő gyerek vagy a bal oldalon előző másik autós mind-mind kitűnő látást követel. A jogosítvány szemvizsgálathoz van kötve, de gyakorlatilag ez az egyetlen kötelező látásvizsgálat ebben az életszakaszban. Mindenkinek magának kell tehát szemével, látásával törődnie.

Figyelmeztető jelek:

 • nehezen olvassa a táblákat
 • hunyorítania kell, hogy megfelelően lásson
 • elfárad, ha sötétben vezet